Normal_klaslokaal345

Dat PO in actie en de AOb uit het landelijke overleg zijn gestapt, betreurt onderwijsminister Slob. Het is echter geen reden om het landelijk overleg over de aanpak van het lerarentekort te staken. Dit schrijft Slob aan de Tweede Kamer.

Kamerlid Kirsten van den Hul van de PvdA wilde van minister Slob weten of het lerarentekort nog wel serieus kan worden aangepakt “nu – nadat PO in actie wegliep bij het overleg lerarentekort primair onderwijs – ook voor de AOb de maat vol is vanwege het loslaten van de bevoegdheidseisen en uw onwil om structureel extra geld uit te trekken voor het tegengaan van het lerarentekort”.
 
Slob zegt het belangrijk te vinden dat er met zoveel mogelijk partijen samengewerkt wordt, omdat het lerarentekort een maatschappelijk probleem is. Door uit het overleg te stappen, ontnemen PO in actie en de AOb zichzelf de mogelijkheid om op landelijk niveau betrokken te zijn bij de aanpak van het lerarentekort, vindt Slob. Maar het weerhoudt hem er niet van om met de andere betrokken organisaties verder te gaan om het lerarentekort het hoofd te bieden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids