Normal_klas_leeg_stoelen_stoeltjes_op_tafel_sluiting_dicht_staking

De PO-Raad wil de 'verstoorde verhouding' met het ministerie van onderwijs verbeteren, zei voorzitter Rinda den Besten gisteren in dagblad Trouw. Maar voor veel betrokkenen in het onderwijs komt deze stap te vroeg. Dit meldt Trouw.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) vindt het nog geen tijd voor een meer gematigde toon. “Zolang het lerarentekort nog niet opgelost, blijft het nodig de minister van onderwijs in te wrijven dat er extra geld naar het onderwijs moet”, aldus voorzitter Liesbeth Verheggen. Ook CNV Onderwijs is verbaasd over de timing en wijst erop dat er nog steeds tekorten zijn in zowel leerkrachten als schoolleiders.
 
Jan van de Ven van het voormalige PO in actie stelt dat de vraag hoe het lerarentekort opgelost moet worden nog steeds een wezenlijke zaak is. Ook Peter Althuizen, docent en voorzitter van Leraren in Actie, vindt actie blijvend noodzakelijk. “De PO-Raad haalt onterecht de angel uit het debat. Als het nodig is moet je hard zijn.”
 
De PO-Raad had in Trouw bekend gemaakt de verstoorde verhouding met het ministerie te willen verbeteren. Volgens voorzitter Rinda Den Besten was het wederzijdse 'chagrijn' toegenomen en werd het tijd om “weer met elkaar te gaan voetballen in plaats van tegen elkaar''.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids