Logo_logo-lvo-corp

Ondanks de roep om zijn vertrek na het examendebacle op VMBO Maastricht blijft André Postema voorzitter van de overkoepelende Stichting Limburgs Voorgezet Onderwijs. De Raad van Toezicht kondigde gisteren aan zijn contract met nog zeker twee jaar te zullen verlengen. Volgens onderwijsconsulente Ingeborg Dijkstra hebben ouders met ongeloof en onbegrip gereageerd op het nieuws. Dit melden NOS en 1Limburg.

“Drie maanden na het ongeldig verklaren van diploma’s op VMBO Maastricht merk ik dat emoties nog hoog oplopen”, schrijft de onderwijsconsulente op Twitter. Ook in de Tweede Kamer is verontwaardigd gereageerd op het besluit van de scholenkoepel. Het CDA wil weten of minister Slob de benoeming van Postema kan terugdraaien.
 
In een persverklaring meldt voorzitter Jan Schrijen van de Raad van Toezicht op de hoogte te zijn van de discussie over de positie van Postema maar dat juist nu “in deze woelige periode” de ervaring en kennis van Postema van “de totale organisatie van LVO van grote betekenis is”.
 
Het onderzoek naar wat er precies mis is gegaan op VMBO Maastricht loopt nog. De Raad van Toezicht wacht de uitkomsten van deze onderzoeken af om te oordelen wie bestuurlijk verantwoordelijk is voor de fouten die zijn gemaakt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids