Normal_klas_leeg_stoelen_stoeltjes_op_tafel_sluiting_dicht_staking

PO-front heeft de stakingseisen voor de komende estafettestaking uitgebreid. Dit blijkt uit een ultimatumbrief aan minister Slob, waarin een aanvullende eis voor hogere salarissen van schoolleiders en onderwijsondersteuners genoemd wordt, naast de eis voor een hoger lerarensalaris. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond. 

De estafettestaking staat gepland op 12 september in de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Voorafgaand aan elke staking sturen de bonden aan minister Slob een ultimatumbrief met daarin een opsomming van de eisen van de bonden. De bonden eisen naast 560 miljoen euro voor een verbetering van de lerarensalarissen ook geld voor het salaris van ondersteuners en schoolleiders.
 
Sinds begin dit jaar staken elke maand de basisschoolleraren van een andere regio. De estafettestaking heeft al tot effect gehad dat het ministerie de salarissen van de leraren heeft verhoogd, maar de onderwijzers zijn nog niet tevreden. Ze willen dat ook de werkdruk in het onderwijs wordt aangepakt en dat de salarissen in het basisonderwijs gelijk worden getrokken met die in het voortgezet onderwijs.
 
De estafettestaking in Zuid-Holland en Zeeland op 12 september wordt afgesloten met een manifestatie in Rotterdam. Stakende leraren lopen dan in optocht van het Wilhelminaplein naar de Euromast. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids