Normal_schoolkantine__middelbare_school__lunchen

De werkgroep Levensbeschouwelijke Identiteitsbegeleiders (LIB) van vakbond CNV en het Landelijk Overleg en Coördinatie Identiteitsbegeleiders (LOCI) organiseren op 29 mei een landelijke bijeenkomst. Dit meldt CNV.

Identiteitsbegeleiders zijn deskundigen, bekwaam in de theologie, filosofie of religiewetenschap, die scholen ondersteunen en adviseren bij vragen over identiteit, levensbeschouwing en kritisch burgerschap in het onderwijs. Ze helpen bij beleidsmatige vraagstukken van besturen en bij veranderprocessen van schoolorganisaties.

De rol van identiteitsbegeleiders in deze veranderprocessen is een van de thema's tijdens de landelijke dag. Hoogleraar Change and Implementation Thijs Homan van de Open Universiteit geeft lezingen over het doorvoeren van veranderingen in organisaties en de rol van interactie daarin.
Daarna geven de sectorgroep Onderwijsdienstverlening en de werkgroep LIB een presentatie over wat zij kunnen betekenen voor identiteitsbegeleiders. LOCI vraagt aandacht voor een mogelijk nieuwe werkwijze of organisatievorm om tot inhoudelijke samenwerking van identiteitsbegeleiders te komen op landelijk niveau.

De landelijke dag vindt plaats op 29 mei bij CNV Onderwijs in Utrecht. Meer informatie over het programma en aanmelden op www.onderwijs.cnvconnectief.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids