Normal_natuur__po__so__vo__buiten_spelen__onderzoeken

GLOBE Nederland organiseert op 27 maart 2018 weer de jaarlijkse GLOBE dag. Op deze dag vertellen wetenschappers van onder andere KNMI, RIVM en Wageningen UR hoe middelbare scholieren kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Leerlingen doen metingen in de schoolomgeving en leren zo zelf onderzoek te doen en dragen gelijk bij aan meer kennis over natuur en milieu. Dit meldt GLOBE Nederland.

De dag is bedoeld voor docenten en technisch onderwijsassistenten in de bètavakken en aardrijkskunde. Het sluit aan bij onder andere de volgende thema's: leren onderzoeken (PWS, PO), internationalisering, duurzaamheid, tweetalig onderwijs (tto). De dag is zowel geschikt voor ervaren GLOBE docenten als personen die zich op het programma willen oriënteren. Ook organisaties die bij willen dragen aan de verspreiding van GLOBE zijn van harte welkom.
 
GLOBE is een internationaal netwerk van 28.000 scholen die in samenwerking met wetenschappers van o.a. NASA, RIVM en Wageningen UR het milieu onderzoeken. Leerlingen onderzoeken bodem, water, atmosfeer en natuur en leren zo een objectieve, wetenschappelijk onderbouwde mening te vormen. Door te doen raken ze betrokken bij uitdagingen en kansen rondom milieu en duurzaamheid.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids