Normal_protest__staken__actie__demonstratie

Op basisscholen in Noord-Holland wordt op woensdag 14 maart aanstaande opnieuw gestaakt door leerkrachten. Woordvoerder van PO in Actie, Thijs Roovers, maakte die plannen deze week bekend. Dat meldt Het Parool.

Ook in Amsterdam zijn boze leerkrachten van plan om mee te doen met de actie. De wens is dat er 1,4 miljard euro wordt vrijgemaakt voor het basisonderwijs. Daarvan moet 900 miljoen euro worden besteed aan het verhogen van de salarissen. Met de overige 500 miljoen euro moet de werkdruk verminderd worden en het tekort aan leraren worden aangepakt.

Volgens Roovers is Amsterdam koploper wat betreft het lerarentekort, daarom wil hij dat leerkrachten uit de hoofdstad ook voorop lopen bij de staking van maart: “Wat mij betreft gaan we de stad ontwrichten.” Roovers twijfelt aan het vertrouwen in minister Slob, omdat er nog altijd geen geld bij komt voor kinderen in achterstandssituaties. Vorige week kondigde Slob namelijk per brief aan dat hij het geld voor achterstanden in het onderwijs anders wil verdelen.

Ook de PO-Raad zet vraagtekens bij die maatregel. Nadat er een aantal jaren is bezuinigd, wordt het budget niet meer opgehoogd. Men is bang dat het daardoor juist moeilijker wordt om achterstanden in te halen. Ook wordt er gevreesd dat de volle klassen alles behalve kleiner zullen worden. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids