Normal_kind234525

Leerkrachten, docenten en pedagogisch medewerkers met kennis over het brein, herkennen de executieve vaardigheden van kinderen en kunnen hier beter op inspelen binnen hun didactisch handelen. Als zij bijvoorbeeld begrijpen waarom het stellen van leerdoelen het werkgeheugen ontlast, zijn zij beter in staat om deze doelen op een effectieve manier te bespreken en hier gerichter naar toe te werken. Dat meldt CED-Groep. 

De wonderlijke wereld van het brein

De CED-Groep heeft onderzoek gedaan naar actuele kennis over het lerende brein van jonge kinderen. Maar wat betekent deze kennis voor het werken met kinderen in de praktijk? Deze vraag wordt beantwoord tijdens het mini-congres ‘De wonderlijke wereld van het brein’, dat plaatsvindt tijdens KindVak 2018. Keynote speakers Hanni Bijl en Karin Boon presenteren hoe het brein informatie verwerkt en waarin het jonge brein verschilt van het volwassen brein. Daarnaast wordt duidelijk wat kinderen nodig hebben om de ontwikkeling van hun brein te ondersteunen en te stimuleren.

Datum en locatie

Het mini-congres vindt plaats op zaterdag 20 januari in de Brabanthallen - Diezekade 2, 5222 AK ’s-Hertogenbosch.

Programma en inschrijven

Meer informatie over het programma en het inschrijfformulier is te vinden op
www.cedgroep.nl/wonderlijkewereld  

Inlichtingen

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Mireille David, innovatie- en organisatieadviseur, m.david@cedgroep.nl. Voor organisatorische vragen kunt u contact opnemen met het Conferentiebureau: 010 4071 612, conferenties@cedgroep.

(Dit is een advertorial)