Normal_geld__kluis__sparen

Leraren in Den Haag krijgen geen geld als ze gaan staken op 12 december. Bijna alle basisscholen in Den Haag hebben besloten het loon van de stakers die dag in te houden. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens het Platform Primair Onderwijs in Den Haag is er slechts één schoolbestuur dat de salarissen van de leerkrachten door zal betalen. De andere basisscholen houden het loon van de meesters en juffen in bij staking. 
 
De scholen staan nog steeds achter de beweegredenen voor de staking, zoals een hoger salaris en vermindering van de werkdruk. Maar zij zijn er niet van overtuigd dat een staking op dit moment het juiste middel is. Het nieuwe kabinet is nog maar net op weg en heeft al wel enkele stappen in de goede richting gezet, zoals de toegezegde 270 miljoen voor de verhoging van salarissen van leerkrachten en zo’n 450 miljoen voor werkdrukverlaging. De scholen willen daarom eerst de onderhandelingen afwachten, voordat ze überhaupt een beslissing nemen over een staking.
 
Bij de vorige staking in oktober toonden de schoolbesturen zich nog solidair met de stakende leerkrachten. Hun salaris werd gewoon doorbetaald, terwijl zij onder schooltijd actie voerden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids