Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Leraren gaan op woensdagmiddag 29 november met minister Arie Slob in gesprek over werkdruk en salaris in het primair onderwijs. Tijdens de meet-up in AFAS Live in Amsterdam, zijn ongeveer 500 leraren, onderwijsassistenten, schoolleiders en bestuurders aanwezig. Via een livestream kunnen schoolteams uit heel Nederland meekijken en reageren op social media met de #POcoderood en #askArie. De meet-up wordt georganiseerd door het PO-Front. Dit meldt FNV.

Het PO-Front maakt zich hard voor minder werkdruk en een eerlijk salaris in het primair onderwijs. Hiervoor is 1,4 miljard euro nodig. Het kabinet zegde voor 2018 slechts 10 miljoen euro toe voor werkdrukverlichting. Dit bedrag wordt elk jaar hoger tot 430 miljoen euro in 2021. Voor salaris is 270 miljoen euro toegezegd in plaats van de 900 miljoen euro die nodig is.
 
De meet-up met minister Slob is tussen 15.30 en 16.30 uur en wordt geleid door Jurjen van den Bergh, politiek commentator op NPO Radio 1. Leraren, onderwijsondersteuners, schoolleiders en schoolbestuurders in het primair onderwijs kunnen een gratis kaart bemachtigen via pofront.nl. De meet-up is hier ook live te volgen woensdagmiddag.
 
Het PO Front bestaat uit de partijen: PO in actie, vakbonden FNV Overheid, AOb, CNV en FvOv, schoolleidersvereniging AVS en werkgeversorganisatie PO-Raad.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids