Normal_gevangenis__prikkeldraad

Een 21-jarige voormalig medewerker van een middelbare school uit Helmond is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. De man bedreigde een aantal medewerkers van de school en deed daarnaast pogingen tot inbraak in een woning. Bovendien zou hij zijn ex-vriendin hebben mishandeld, een politieagent hebben gebeten en zich hebben verzet tegen zijn aanhouding. Ook een aanhouding van een andere verdachte werd door de 21-jarige man belemmerd. Dat meldt de Rechtspraak.

De bedreigingen op de school in Helmond vonden begin 2015 plaats. Een docent en een leidinggevende werden door de man bedreigd met teksten als "Ik steek je lek", "Ik maak je kapot, ik weet je te vinden" en "Ik maak jullie allemaal af". In hetzelfde jaar deed de man een poging tot inbraak in een woning in zijn woonplaats, waarbij hij samen met een andere persoon op heterdaad betrapt werd door de politie. De mishandeling van zijn voormalige vriendin vond ook in datzelfde jaar plaats. Het belemmeren van de politie vond dit jaar plaats.

De opsomming van delicten wordt de man behoorlijk aangerekend door de rechtbank. Het gaat met name om strafbare feiten die een inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers. Zijn slachtoffers hebben daarbij veel onrust, angst en onveiligheid gevoeld.

Omdat de 21-jarige man zich steeds opnieuw misdraagt en ook niet wil meewerken aan het opmaken van een rapport door de reclassering, is een onvoorwaardelijke celstraf het meest op zijn plaats, oordeelde de rechter. De houding van de verdachte en de hoeveelheid delicten spelen daarin ook mee. Na het uitzitten van de gevangenisstraf wacht de jongeman nog een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur die hem al eerder opgelegd was.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids