Normal_kind_lezen_leren_boek

Dr. Awee Prins heeft een filosofisch kinderboek geschreven met de titel 'De dag dat de zee weg was'. In het boek staan bijzondere vertellingen beschreven met dieren in de hoofdrol. De illustraties zijn van veelvuldig bekroond illustrator Thé Tjong-Khing. Dit meldt Erasmus Universiteit Rotterdam.

'De dag dat de zee weg was' bevat vijf licht-absurde, humoristische en liefdevolle verhalen met een knipoog naar de wereld van de volwassenen. Deze bijzondere vertellingen, met dieren in de hoofdrol, zijn voor kinderen en volwassenen van 6 tot 96 jaar. Het zijn speelse verhalen waarin alles mogelijk is en waarin evengoed veel misgaat. De verhalen zijn een oefening in ‘los denken’. Voor jong en oud.
 
Prins beschrijft een konijn dat een olifant wil worden, hoe een varken van zijn modderverslaving afkomt en hoe de beren de lakens van hun winterslaap schoon weten te houden. De bijzondere dierenverhalen komen tot leven door een dertigtal tekeningen van Thé Tjong-Khing.
 
Awee Prins is universitair hoofddocent Fenomenologie, Hermeneutiek en Kunstfilosofie aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2006 ontving hij de Onderwijsprijs. In 2007 promoveerde hij met zijn dissertatie ‘Uit verveling’, die een bestseller werd en in 2017 voor de 9e keer werd herdrukt. Prins is sinds 2014 ook Dean van de Erasmus Honours Academy.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids