Logo_ammodo-knaw-award-1_logo

Roshan Cools, Eveline Crone, Jeroen Geurts, Olivier Hekster, Alicia Montoya, Eva van Rooij, Appy Sluijs en Guido van der Werf zijn de winnaars van Ammodo KNAW Awards in 2017. Dat hebben Ammodo en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) vandaag bekend gemaakt. De laureaten ontvangen ieder een geldbedrag van 300 duizend euro. Dat geld kunnen ze de komende jaren gebruiken om nieuwe wegen te verkennen in fundamenteelwetenschappelijk onderzoek. Dit meldt KNAW.

De Ammodo KNAW Award is ingesteld om bijzonder getalenteerde onderzoekers te stimuleren in een cruciale, gevorderde fase van hun wetenschappelijke carrière. Met de Award willen Ammodo en de KNAW tevens het ongebonden wetenschappelijk onderzoek in Nederland over de volle breedte versterken.

Elke twee jaar worden acht Ammodo KNAW Awards uitgereikt aan internationaal erkende onderzoekers op vier wetenschapsterreinen: Biomedical Sciences, Humanities, Natural Sciences en Social Sciences. De laureaten moeten verbonden zijn aan een universiteit of onderzoeksinstituut in Nederland en maximaal vijftien jaar geleden zijn gepromoveerd.

Ammodo is een instituut voor kunst en wetenschap. Samen met gerenommeerde partners initieert, ontwikkelt en ondersteunt Ammodo grensverleggende projecten binnen de beeldende kunst, podiumkunst en fundamentele wetenschap. Door excellente kunstenaars en wetenschappers ruimte voor verdieping te bieden en een bijdrage te leveren aan de zichtbaarheid van hun werk, stimuleert Ammodo de ontwikkeling van kunst en wetenschap.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids