Logo_inspectie_van_het_onderwijs_logo_goed

Vanaf nu zijn overzichtsbestanden met kwaliteitsindicatoren op de website van de Inspectie van het Onderwijs te vinden. De kwaliteitsindicatoren werden tot nu toe alleen per school gepubliceerd in de afzonderlijke toezichtrapporten. Dat meldt de Inspectie van het Onderwijs.

De Open Data bestanden bevatten indicatoren per sector met alle gegevens van het toezichtonderzoek van het schooljaar 2015/2016. Vanaf nu zal elk jaar een nieuwe set Open Data bestanden over kwaliteitsindicatoren verschijnen.

Deze indicatoren zijn vastgesteld en gepubliceerd in rapporten van de onderwijssectoren primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal (voortgezet) onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De bestanden over deze jaren bevatten gepubliceerde scores op indicatoren uit rapporten die zijn vastgesteld in dat schooljaar. Het betreft de periode 1 september 2015 tot en met 31 augustus 2016.

Met de Open Data speelt de inspectie in op de toenemende vraag naar toezichtinformatie vanuit ouders, gemeenten, scholen, onderzoeksbureaus en andere partijen die geïnteresseerd zijn in de kwaliteit van scholen en het toezichtproces. Op www.onderwijsinspectie.nl/onderwijsdata zijn de overzichtsbestanden te vinden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids