Normal_gehandicapten_sport_rolstoel534

Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van ClubExtra organiseren Special Heroes en de Hogeschool Windesheim, Calo op 26 januari 2017 het congres 'Maat(jes)werk in de jeugdsport: een maatschappelijk fenomeen?' Tijdens dit congres staat de vraag centraal wat er nodig is om kinderen met een motorische en/of gedragsmatige achterstand blijvend te stimuleren om (meer) te gaan sporten en te bewegen. Dit meldt Windesheim.

Het congres wordt om 10.00 uur geopend door JP de Kam, naast vuurkunstenaar ook stuntman van beroep. Tijdens het congres zijn er twee workshoprondes, waarbij er een ruim aanbod is aan onderwerpen op het vlak van onder meer motorische remedial teaching, circus en een pedagogisch sportklimaat. Ook komen gedurende de dag enkele sprekers aan het woord. Het congres eindigt rond 15.30 uur met een borrel.
 
Het congres 'Maat(jes)werk in de jeugdsport: een maatschappelijk fenomeen?' is bedoeld voor iedereen die affiniteit heeft met kinderen met een motorische en/of gedragsmatige achterstand. Deelnemers kunnen vanuit diverse sectoren komen, zoals sport en bewegen, onderwijs, jeugdhulpverlening en pedagogiek. 
 
Het congres vindt plaats op donderdag 26 januari 2017 van 9.30 uur tot 16.00 uur op Windesheim, gebouw S, Campus 2-6 in Zwolle. Aanmelden kan via de website van Windesheim tot donderdag 19 januari 2017. De kosten bedragen 75 euro per persoon, voor studenten is dit 35 euro.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids