Logo_onderwijscooperatie_logo

Het Lerarenregister zou van bovenaf zijn opgelegd, zegt een groep tegenstanders. Ook zouden leraren er vooral een administratieve klus bij krijgen, die niet in het belang is van de kwaliteit van het onderwijs. De Onderwijscoöperatie zocht het uit en stelt dat het Lerarenregister rechtstreeks voortkomt uit de beroepsgroep. Dat meldt de Onderwijscoöperatie.

De vakbond Leraren In Actie is een petitie tegen het huidige lerarenregister gestart, omdat het volgens hen van bovenaf wordt opgelegd zonder voldoende draagvlak onder leraren. De Onderwijscoöperatie reageert hierop door te stellen dat zij een discussie over wat goed is voor het onderwijs toejuichen, maar pleiter er wel voor dat dit gesprek niet alleen op basis van aannames gevoerd wordt.

“In 2012 zijn de vijf grootste onderwijsvakorganisaties gestart met het lerarenregister, als middel om het leraarsberoep een beschermde status te geven en de professionaliteit van de leraar te bevorderen en te beschermen. Wie beweert dat het van bovenaf wordt opgelegd heeft het dus mis, het komt rechtstreeks voort uit de beroepsgroep”, aldus de Onderwijscoöperatie. Het gehele artikel 'Is het lerarenregister van de beroepsgroep zelf of van bovenaf opgelegd?' is hier te lezen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids