Theo Mulder, rector ad interim NIAS per 1 januari 2017

Op 1 januari 2017 treedt Theo Mulder voor een periode van een jaar aan als rector van het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW). Hij volgt in die hoedanigheid Paul Emmelkamp op, die de afgelopen drie jaar leiding gaf aan het instituut. Dit meldt de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Het bestuur van de KNAW is Paul Emmelkamp erkentelijk voor de wijze waarop hij het instituut door een transitiefase heeft geleid. In de afgelopen jaren is het NIAS gereorganiseerd en onlangs is het instituut verhuisd van Wassenaar naar Amsterdam.

Theo Mulder was van oktober 2006 tot oktober 2016 directeur instituten van de KNAW. Als rector van NIAS zal hij de komende tijd zorg dragen voor het bestendigen van de samenwerking tussen NIAS en de andere KNAW-instituten. Daarnaast zal hij zich richten op het versterken van NIAS’ positie als onafhankelijk Institute for Advanced Study in de Amsterdamse, Nederlandse en internationale wetenschappelijke infrastructuur.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids