Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Een Nijmeegse docent krijgt een celstraf van 200 dagen, waarvan 199 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur. De docent en stagebegeleider die werkzaam was op een roc in Houten zou ontucht hebben gepleegd. De straf is opgelegd door de rechtbank in Arnhem en is conform de eis van het Openbaar Ministerie. Dat meldt de Gelderlander.

De docent gaf kooklessen op het roc. De 25-jarige man liet zijn geslachtsdeel betasten door een 16-jarige leerling. Daarnaast probeerde hij een andere 16-jarige leerling onder druk te zetten door via WhatsApp een foto van haar ontblote buik te sturen, in ruil voor een voldoende voor haar stage. Hij zou ook met de leerling thuis hebben afgesproken.

De man zei tijdens de zitting dat het voor hem een ontsnapping aan de werkdruk was. Verder zegt hij, terugkijkend op die periode, zichzelf niet te herkennen. Naast de celstraf en taakstraf moet de docent aan een van de slachtoffers een schadevergoeding van 750 euro betalen. Ook mag hij zijn beroep tijdens zijn drie jaar durende proeftijd niet uitvoeren.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids