Normal_wetenschap__onderzoek__innovatie

Het is een uitdaging voor wetenschappers om de toenemend complexere digitale technologie in te zetten voor hun onderzoek. Het Netherlands eScience Center reikt daarom 50.000 euro aan expertise uit aan een vernieuwend eScience idee. Samen met de experts van het eScience Center wordt het idee omgezet in een path-finding project. Dat meldt NWO.

De grote maatschappelijke vraagstukken van de komende jaren zoals klimaatverandering, verstedelijking, bevolkingsgroei en schaarste van natuurlijke grondstoffen vragen om wetenschappelijke en technologische innovatie. Wetenschappers worden steeds meer afhankelijk van de ICT-expertise die nodig is om een antwoord te vinden op deze onderzoeksvraagstukken.

Het Netherlands eScience Center werkt samen met domeinwetenschappers om state-of-the-art computer- en datawetenschap te ontwikkelen en in te zetten voor onderzoek op het gebied van Humanities & Social Sciences, Environment & Sustainability, Life Sciences & eHealth, en Physics & Beyond.

De Young eScientist Award Ceremony zal plaatsvinden tijdens het National eScience Symposium in de Amsterdam ArenA op 13 oktober 2016. Ideeën moeten voor 1 september 2016 ingediend worden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids