Normal_contract_tekenen

De nieuwe cao's van het primair en voortgezet onderwijs zijn nu digitaal beschikbaar. De cao's gelden vanaf 1 juli 2016. De cao primair onderwijs loopt tot 30 september 2017 en die van het voortgezet onderwijs tot 1 oktober 2017. Dat meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb).

Met de nieuwe cao's geven sociale partners invulling aan de salarisbehoefte uit de Loonruimteovereenkomst publieke sector, die de overheidswerkgevers en drie vakcentrales afgelopen zomer sloten. Daarnaast zijn in het cao voortgezet onderwijs afspraken gemaakt over het sociale zekerheidsstelsel, het persoonlijk budget en een overgangsregeling voor tijdelijke arbeidsovereenkomsten met onbevoegde docenten. De gehele cao VO 2016/2017 is hier te lezen.

In de cao primair onderwijs is onder meer de nieuwe Wet werk en zekerheid vertaalt naar het primair onderwijs. Dat wordt over een jaar geëvalueerd. De lonen gaan structureel omhoog met 3,8 procent vanaf juli 2016 en er is een oplossing voor het vervangingsvraagstuk. De gehele cao PO 2016/2017 is hier te lezen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids