Normal_tablet_werken_touchscreen

De wiskundeleraar van AOC Oost in Enschede die twee weken geleden op non-actief werd gesteld, mag weer lesgeven. De docent werd naar huis gestuurd nadat hij een van zijn klassen een quiz had voorgeschoteld met plaatjes van het vrouwelijk geslachtsdeel. De school deed onderzoek naar het voorval na klachten van de leerlingen. In een brief aan de ouders meldt de schoolleiding dat de docent “onder voorwaarden” weer aan de slag mag. Dit meldt RTV Oost.

De docent, die pas sinds dit jaar schooljaar lesgeeft aan het AOC, legde zijn leerlingen uit vmbo-2 een Kahoot-quiz voor. Met deze app kunnen docenten online een toets of quiz maken; de vragen verschijnen op het digitale schoolbord en de leerlingen beantwoorden deze via hun eigen tablet of telefoon. Volgens de leerlingen ging de eerste vraag nog over wiskunde maar daarna verschenen er plaatjes waarop het geslachtsdeel van een vrouw te zien zou zijn geweest. De docent werd boos toen enkele leerlingen daarop niet meer mee wilden doen.

De leerlingen deden hun beklag bij hun mentor en hun teamleider waarop Bureau Leerlingenzaken werd ingeschakeld en de docent direct op non-actief werd gezet. Uit het onderzoek naar het voorval concludeert de school nu dat de betreffende quiz niet door de leraar zelf was gemaakt en ook op andere scholen wordt gebruikt. Als de quiz gebruikt was tijdens een biologieles dan was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest, zegt een woordvoerder van de school. Tijdens een wiskundeles was de quiz echter ongepast. De docent mag nu onder voorwaarden weer voor de klas staan. De woordvoerder doet geen uitspraken over welke voorwaarden het gaat.

© Nationale Onderwijsgids