Normal_examen_multiple_choice

Een docent van een Zwijndrechtse school heeft bij de helft van de leerlingen uit havo 5 foute antwoorden verbeterd bij het examen Management & Organisatie. De docent is op staande voet ontslagen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De eerste corrector was docent aan het Walburg College in Zwijndrecht. De fraude kwam aan het licht toen een tweede corrector van een andere school aan de bel trok. Hij zag dat er op sommige antwoordformulieren een afwijkende schrijfstijl voorkwam. Hij is hiermee naar de Onderwijsinspectie gegaan en deze na bevestiging hiervan contact opgenomen met het Walburg College.
 
De inspectie heeft alle examenantwoorden waarbij de docent aantoonbaar heeft gefraudeerd, ongeldig verklaard. De gedupeerde leerlingen mogen het examen opnieuw maken, met behoud van het recht op een herexamen. Volgens interim-directeur Martinot mogen ze nog blij zijn dat de inspectie niet het hele examen ongeldig heeft verklaard.
 
De docent in kwestie is per direct ontslagen. Hij ontkent dat hij fraude heeft gepleegd, ondanks de bewijzen. Volgens Martinot zijn er twee doodzondes: “je blijft met je vingers van kinderen af en je sjoemelt niet met toetsen en examens”.
 
© Nationale Onderwijsgids