Normal_leraar

Fontys Hogeschool gaat zo'n 2,4 miljoen investeren in de gebouwen van de lerarenopleiding in Tilburg en Eindhoven. Met de verbouwing hoopt de onderwijsinstelling de studeeromgeving voor haar studenten te verbeteren. Dat meldt het Brabants Dagblad 

De grootste verbouwingen gaan plaatsvinden in de aula's. Daar komen ontmoetings- en werkplekken waar studenten aan de slag kunnen met opdrachten, maar waar ook gepauzeerd kan worden. Ook worden er verschillende nieuwe ruimtes ingericht waar studenten kunnen werken. Voor medewerkers komen er nieuwe flexibele werkplekken.

Fontys lijkt er veel aan te doen om de lerarenopleiding aantrekkelijker te maken. Er moeten namelijk meer studenten naar de lerarenopleidingen getrokken worden om het tekort aan docenten te laten dalen. Vooral de bètavakken zouden wel wat extra mankracht kunnen gebruiken. Ook zijn docenten Nederlands gewild, vooral omdat veel vluchtelingen geïnteresseerd zijn om de taal te leren.

De Nationale Onderwijsgids sprak ruim een maand geleden met Anton van den Brink, directeur lerarenopleiding Fontys in Sittard, over het tekort aan docenten.

© Nationale Onderwijsgids