Normal_griep

Een griepgolf in Brabant zorgt voor een dreigend tekort aan invalkrachten. Basisscholen kampen met een hoog ziekteverzuim, waardoor de vraag naar invalkrachten op dit moment zeer groot is. Dat meldt het Brabants Dagblad. 

Soms komen scholen al zonder vervanger te zitten. CPV Ingenium, een vervangerspoule voor twaalf onderwijsorganisaties in Gelderland, Brabant en Limburg, moet scholen soms al teleurstellen als zij om een vervanger vragen. “Ik herken de grote vraag naar vervangers. Zeker op de momenten zoals nu omdat de griep toeslaat”, zegt Gerard van Bergen van scholenkoepel Novum in Bernheze.”

Dat er zoveel docenten in Brabant ziek zijn is opmerkelijk, want vandaag werd bekend dat de griepepidemie juist afvlakt. Wellicht worden de leerkrachten aangestoken door de jonge kinderen, want in deze leeftijdsgroep neemt de griepepidemie nog niet af.

Onderzoeksbureau NIVEL geeft aan dat Nederland in de nadagen van de epidemie zit, die net als vorig jaar heel lang duurt. De epidemie begon in januari en duurt inmiddels twaalf weken. Dat is ook het gemiddelde van de afgelopen vijf seizoenen. 

© Nationale Onderwijsgids