Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Bij de adaptieve afname van de diagnostische tussentijdse toets (DTT) in februari 2017 wordt voor elke leerling een diagnose gesteld voor schrijfvaardigheid Nederlands, schrijfvaardigheid Engels en wiskunde. Daarvoor moeten er voor de vijf leerniveaus bepaald worden in welke beheerscategorie de leerling valt: onder, op of boven niveau. Dat meldt Dienst Uitvoering Onderwijs.

De standaardbepalingen zullen samen met docenten plaatsvinden om de grenzen tussen de beheerscategorieën goed te kunnen plaatsen. De docenten krijgen een aantal opgaven voorgelegd. Voor elk van de opgaven dienen de docenten aan te geven welk beheersniveau erbij past.

Voor deze standaardbepalingen is het College voor Toetsen en Examens (CvTE) op zoek naar docenten die lesgeven aan het eind van de onderbouw voortgezet onderwijs in de vakken Nederlands, Engels en/of wiskunde. Deelname aan de standaardbepaling neemt anderhalve dag in beslag, plus een halve dag voorbereiding. De deelnemers ontvangen een vergoeding van 300 euro, plus reiskostenvergoeding. Tot en met vrijdag 15 april 2016 kunnen docenten zich hier aanmelden voor deelname.

© Nationale Onderwijsgids