Logo_uva_universiteit_van_amsterdam_logo_2

Sinds 1 maart 2016 is Denise Eygendaal, orthopedisch chirurg van Amphia, benoemd tot de eerste vrouwelijke hoogleraar Orthopedie van Nederland. Deze benoeming heeft zij gekregen aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Als orthopedisch chirurg richt Eygendaal zich op aandoeningen aan de armen, met name van de elleboog. De komende jaren begeleidt zij als promotor artsen in opleiding die onderzoek doen naar sportgerelateerde aandoeningen aan de elleboog. Dat meldt gemeente Breda.

Eygendaal: “Ik ben enorm vereerd met deze toekenning. Het voelt als een bevestiging dat wij met de vakgroep Orthopedie op de goede weg zitten. De investering in innovatie, wetenschap en kwaliteit van zorg én de keuze om ons te specialiseren werpt zijn vruchten af”. Eygendaal is de elleboogspecialist binnen de orthopedie. Ze heeft veel energie gestoken in het opzetten van landelijke nascholing over de diagnostiek en de behandeling van aandoeningen rond de elleboog. Daarnaast geeft ze veel cursussen en lezingen in binnen- en buitenland. Ook andere orthopeden sturen vaak patiënten naar haar door. Ze is daarnaast nationaal gedelegeerde van de Europese Vereniging voor Schouder- en Elleboogchirurgie. In 2013 ontving ze de Anna Prijs voor uitmuntend wetenschappelijk werk en de bijbehorende opleidingsfuncties op het gebied van de elleboog. Haar collega’s roemen haar om haar enorme kennis en gedrevenheid. Dit heeft ertoe geleid dat zij in 2014 werd verkozen tot Toparts.

Samen met de andere veertien leden van de vakgroep Orthopedie van Amphia zet Eygendaal zich in om voor iedereen die zij ziet gezondheidswinst te behalen. Alle orthopeden binnen de vakgroep Orthopedie van Amphia hebben een specialisme. Zij zijn gespecialiseerd in aandoeningen aan knie en heup, voeten en enkels, schouder, hand-pols, wervelkolom of kinderorthopedie. Amphia Orthopedie mag jonge artsen opleiden tot orthopeed.

© Nationale Onderwijsgids