Normal_saxofoon_muziek_instrument

Het Concertgebouw in Amsterdam presenteerde woensdag het programma voor het nieuwe seizoen. Hierbij was ook aandacht voor het muziekproject 'Meer muziek in de klas'. Voor dit project ontwikkelt het Concertgebouw verschillende leermiddelen. Dit meldt Het Parool.

Eén van deze leermiddelen is de interactieve, multimediale tool Kazoo. Deze tool kunnen leraren gebruiken als hulp bij het geven van hun muzieklessen. Rond de start van het nieuwe schooljaar in augustus/september 2016 wordt het eerste deel gelanceerd. Het doel is “vele honderdduizenden kinderen goed muziekonderwijs op school te geven”, aldus Simon Reinink, directeur van het Concertgebouw. Zestien muziekambassadeurs verlenen hun medewerking aan het project, onder wie Jaap van Zweden, Erik Scherder en Gers Pardoel. 
 
Het project 'Meer muziek in de klas' wil dat binnen vijf jaar alle basisschoolkinderen weer muziekles krijgen. Hiervoor zetten verschillende scholen, bedrijven en bekende Nederlanders zich in, waaronder koningin Maxima als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs.
 
© Nationale Onderwijsgids