Logo_onderwijscooperatie_logo

In het kader van 'de Staat van de Leraar' doet de Onderwijscoöperatie onderzoek naar hoe het nu echt zit met de professionalisering van leraren. Voor het onderzoek heeft de coöperatie een peiling uitgezet voor docenten. De vragenlijst bevat vragen over het professionaliseringsbudget en -tijd die voor docenten beschikbaar worden gesteld vanuit school. Ook wordt gevraagd welke activiteiten docenten in het kader van hun professionele ontwikkeling hebben ondernomen. Dat meldt de Onderwijscoöperatie.

In het Nederlands onderwijsbeleid staat de kwaliteit van de docent centraal. Goede leerkrachten zijn namelijk voorwaardelijk voor goed onderwijs. De Onderwijscoöperatie wilde onderzoeken hoe is het gesteld met de professionalisering van leraren, welk budget en hoeveel tijd ze tot hun beschikking hebben en of de professionalisering wel bijdraagt aan de kwaliteit van het primaire proces.

De vragenlijst kan hier ingevuld worden. Het invullen duurt ongeveer een kwartier. De bevindingen zullen parallel gepresenteerd worden aan 'de Staat van het Onderwijs' die de Onderwijsinspectie op 13 april 2016 uit zal brengen. 

© Nationale Onderwijsgids