Normal_kind_mishandeling_bed_bang_ansgst_verdriet_slapen

Leerkrachten uit het primair (speciaal) onderwijs geven aan dat ze beter in staat zijn om signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld op te vangen nadat zij de cursus 'Werken met een meldcode' hebben gevolgd. De docenten zijn na de cursus beter in staat om de juiste acties te ondernemen. Dat blijkt uit onderzoek van Pi Research. Dat meldt Augeo.

Het effect van de cursus is volgens de leerkrachten niet allen op korte, maar ook op langere termijn zichtbaar. Pi Research onderzoekt het lange termijn effect van de e-learning onder cursisten van Augeo Academy. Voorafgaand aan de cursus geven de docenten zichzelf een 4,3 voor de kennis die zij hebben over de verschillende stappen van de meldcode. Na de cursus stijgt dit cijfer naar een 7,4 en een half jaar later zelfs naar een 7,6. Verder geven de leerkrachten aan dat de mate waarin zij zich de professional vinden die kindermishandeling kan signaleren stijgt na het volgen van de cursus.

De e-learning stimuleert docenten om (eerder) actie te ondernemen bij een vermoeden van kindermishandeling. Ruim 20.000 leerkrachten uit het basisonderwijs hebben de cursus al gevolgd. 

© Nationale Onderwijsgids