Normal_normal_docent__leerkracht__leraar__schoolbord

Voor de derde keer wordt de verkiezing de beste leraar Nederlands georganiseerd door het KRO-NCRV radioprogramma 'De Taalstaat' en Het Genootschap Onze Taal. Voor de verkiezing komen ook Vlaamse docenten in aanmerking en zogenoemde 'NT2-docenten', leraren die Nederlandse les geven aan anderstaligen. Dat meldt TVvisie.

Er wordt gezocht naar docenten met een meerwaarde, met bijzondere kwaliteiten of een bijzondere inzet. De vorige twee edities wonnen leraren uit Amstelveen en Duiven de prijs. "Deze verkiezing begint een traditie te worden", zegt presentator van het radioprogramma, Frits Spits. "Ik ben blij dat we kunnen blijven benadrukken hoe belangrijk onderwijs in de Nederlandse taal is. Dat geldt natuurlijk ook voor de vele nieuwkomers in ons land. Ik ben erg nieuwsgierig welke specifieke eigenschappen het vergt om Nederlandse les aan anderstaligen te geven." 

Kandidaten kunnen zichzelf opgeven, maar ook leerlingen, cursisten, ouders of collega's kunnen iemand voordragen. Opgeven kan door een mail te sturen naar taalstaat@kro-ncrv.nl. De verkiezing wordt onder meer ondersteund door de Onderwijscoöperatie, de Vereniging Leraren Levende Talen en sectie Nederlands. 

© Nationale Onderwijsgids