Normal_winnaar_leraar_vh_jaar

Wethouder Hugo de Jonge Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) heeft de Leraar van het Jaar 2015 Rotterdam bekend gemaakt. Voor basisonderwijs is dit Alexis van Efferen (basisschool ’t Tangram), voor het voortgezet onderwijs is Klaas Mars (Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad) de winnaar en Kimo Grashuis (Grafisch Lyceum) is de winnaar van het mbo. Een vakjury onder leiding van Piet Boekhoud koos uit de top drie met de meeste stemmen de uiteindelijke winnaars. Dat meldt gemeente Rotterdam.

De verkiezing wordt georganiseerd om leraren in het zonnetje te zetten. “Zij vormen het kloppend hart van excellent onderwijs”, aldus wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg). “Zij hebben van alle factoren op school, de meeste invloed op de prestaties van leerlingen.”

Maar liefst 148 leraren van 68 scholen werden genomineerd voor de Rotterdamse verkiezing Leraar M/V van het jaar 2015. Ruim 250 leerlingen, ouders, collega’s en andere betrokkenen hebben hun favoriete leraar aangemeld. Ruim 8.500 mensen stemden via www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl op hun favoriete leraar van het jaar. Na de nominatieronde kon iedere Rotterdammer stemmen op één van deze genomineerde leraren via de website www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl. De vakjury koos na gesprekken met alle leraren de uiteindelijke winnaars.

© Nationale Onderwijsgids