Normal_docent__leerkracht__leraar__schoolbord

Met het gratis hulpmiddel Listr is het voor docenten mogelijk om eigen lessen samen te stellen en te delen. Zowel docenten en leerlingen van basisonderwijs tot universiteit kunnen gebruik maken van de site. Dat meldt Sanoma.

Bas Verhoeven, founder van Listr, licht toe: “We willen echt toegevoegde waarde bieden aan de docent en leerling. Het schoolbudget is klein, daarom dragen we graag bij met een gratis digitaal hulpmiddel. Naast alle huidige functionaliteiten willen we in de toekomst Listr uitbreiden met een (open) marktplaats waar aanbieders van educatieve content gratis of betaald hun lesmateriaal kunnen aanbieden. Listr ontvangt dan een commissie over de verkoop.” 

Docenten kunnen een gratis account aanmaken om eigen lesmateriaal en vrij beschikbare lesstof op internet in een leerlijst te plaatsen. Ook toetsen maken of oefeningen en instructies, kan met Listr. De docent kan een leerlijst zelf maken of samen met collega’s en deze delen met leerlingen. Leerlingen kunnen de leerlijst vervolgens bekijken waarop docenten de voortgang van de leerling kunnen volgen.

Listr.nl sluit aan bij de strategische agenda van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het programma is vanaf 2013 volgens de Lean Startup methode ontwikkeld in het Sanoma Lab en uitgebreid getest op scholen met docenten en leerlingen.

© Nationale Onderwijsgids