Normal_copyright_stockfreeimages_docent_leraar_

Dit jaar vindt de derde editie van het Lerarencongres plaats op 7 oktober 2015 in Den Bosch. Het thema van dit jaar is 'Samen nieuwsgierig'. Nieuw dit jaar is dat ook de bekendmaking van de nieuwe Leraren van het Jaar tijdens het congres plaatsvindt. Dat meldt de Onderwijs Coöperatie.

Op het Lerarencongres kunnen collega's elkaar ontmoeten, kennis met elkaar delen, praktische workshops van collega's bijwonen, inspirerende verhalen horen of kijken naar cabaret of een act. Het doel van de dag is vooral de interactie van leerkrachten onderling en elkaar te inspireren en te werken aan professionalisering. Dit jaar wordt tijdens het Lerarencongres ook de inschrijving geopend van het nieuwe Lerarenfonds.

De organisatie van het Lerarencongres is nog op zoek naar bijdragen van leraren. Dit kan zijn een workshop, een lezing of een toespraak. De organisatie streeft naar een maximaal aanbod van bijdragen waarbij minstens één van de sprekers zelf leraar is in het primair-, voortgezet-, speciaal of middelbaar beroepsonderwijs. Meer informatie over het Lerarencongres, zowel qua bijdragen als inschrijven, is te vinden op de website van de Onderwijs Coöperatie.

© Nationale Onderwijsgids