Normal_leerling_docent_leerkracht

De meest gelukkige werknemers blijken leerkrachten en verplegers te zijn. De leerkrachten en verplegers zouden vooral de samenwerking met collega's als prettig ervaren. En ook van het persoonlijke contact met leerlingen en patiënten worden de werknemers erg gelukkig. Dat blijkt uit onderzoek van arbeidsbemiddelaar Start People en multimediaplatform Wendy. Dat meldt Telegraaf.

Uit de enquête waaraan bijna 1400 flexwerkers meededen, blijkt dat werknemers die alleen maar achter de telefoon of computer zitten minder gelukkig zijn met hun werk. Wat ook blijkt is dat salaris of reisafstand relatief weinig invloed hebben op of een werknemer blij is bij zijn huidige werkgever of niet. Wel vinden de ondervraagden het belangrijk dat ze interessant, uitdagend of afwisselend werk uitvoeren dat past bij hun opleiding.

Zeker 89 procent van de ondervraagden vindt dat werk een belangrijke bijdrage levert aan het levensgeluk. Jongeren blijken over het algemeen minder blij te zijn met hun werk dan werknemers van 35 jaar of ouder. De jongeren waardeerden hun werk gemiddeld met een 7,2. De wat oudere werknemers gaven gemiddeld een 7,7.

© Nationale Onderwijsgids