Normal_open_universiteit_nederland

Onderwijspsycholoog Paul Kirschner is per 1 juni 2015 benoemd tot universiteitshoogleraar aan de Open Universiteit (OU). Tot die datum was hij programmaleider bij het Welten-instituut, het onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie van de OU. Hij gaf daar leiding aan het FEEEL-programma (Fostering Effective, Efficient and Enjoyable Learning). Als universiteitshoogleraar zal Kirschner de komende jaren onderzoek doen naar interactie, samenwerking en regulatie in het hoger onderwijs. Dat meldt de OU.

Kirschner is een internationaal erkend expert op het gebied van computerondersteund samenwerkend leren (CSCL), het ontwerpen van innovatieve elektronische leeromgevingen, mediagebruik in het onderwijs en het verwerven van complexe cognitieve vaardigheden. In maart 2015 verscheen zijn laatste boek Urban Myths about Learning and Education.

Bij de Open Universiteit vindt een benoeming tot universiteitshoogleraar bij hoge uitzondering plaats en het is altijd gekoppeld aan een voor de strategie en het profiel van de universiteit relevant thema. Universiteitshoogleraren worden benoemd vanwege hun discipline overstijgende visie en internationale topkwaliteit en krijgen alle vrijheid om te werken aan innovatief onderwijs en interdisciplinair onderzoek. De universiteitshoogleraren zijn niet verbonden aan een bepaald vakgebied of faculteit. Op dit moment kent de Open Universiteit nog één andere universiteitshoogleraar: Rob Koper.

© Nationale Onderwijsgids