Normal_onderwijspioniers

Docent, op middelbare school Herbert Vissers College in Haarlemmermeer, Evert-Jan Oppelaar heeft de Onderwijs Pioniers-trofee gewonnen. De docent kwam met het initiatief 'De Docent als architect, als chefkok van zijn eigen les'. De 'vrienden van'-trofee werd uitgereikt aan Walter Dresscher, voorzitter van de Algemene Onderwijsbond, vanwege zijn betrokkenheid en steun aan de Onderwijs Pioniers. Dat meldt de Onderwijs Coöperatie.

Samen met een aantal collega's ontwerpt Oppelaar zijn eigen lessen in plaats van de lesboeken te volgen. De leerlingen van de school geven aan de betreffende lessen veel gevarieerder en creatiever te vinden. De trofee werd, samen met een cheque van 500 euro en een jaar lang begeleiding van de coaches Onderwijs Pioniers, uitgereikt door voorzitter van de jury en voormalig Leraar van het Jaar Andrew Niemeijer.

In totaal hebben 42 Pionierende leraren uit het primair-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs hun initiatieven gepresenteerd op de vijfde editie van Onderwijs Pioniers. De initiatieven varieerden van filosofen op de basisschool tot een videolab op een mbo en duurzaam onderwijs op de middelbare school. De leraren zouden vooral veel kansen zien om onder meer beter samen te werken, kennis te delen en aan vernieuwing te werken.

© Nationale Onderwijsgids