Normal_vrouwe_justitia

De docente van basisschool De Toonladder in Zwolle die in maart werd mishandeld door een moeder, wordt zelf niet vervolgd. De moeder zou de leerkracht zijn aangevlogen omdat de docente haar dochter hardhandig had aangepakt. Tegen de docente werd aangifte gedaan maar justitie oordeelt dat er te weinig bewijs is om de docente te vervolgen. De moeder moet morgen voor de politierechter verschijnen voor het mishandelen van de juf. Dit melden RTV Oost en de Stentor.

Volgens de moeder heeft de docente haar dochter zodanig stevig bij de arm gepakt dat het meisje kneuzingen opliep. De moeder confronteerde de leerkracht op het schoolplein, in het bijzijn van ouders en leerlingen. De woordenwisseling tussen beide vrouwen liep uit de hand waarna de moeder de lerares bij de keel greep. De docente liep verwondingen op aan haar hals en is even buiten bewustzijn geweest. Het OM wil de moeder vervolgen voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Het dochtertje en haar vader deden enkele dagen later aangifte tegen de lerares wegens mishandeling. Justitie acht de vermeende mishandeling door de docente echter onvoldoende bewezen en besloot de zaak te seponeren. De docente ging na het incident met ziekteverlof. Het is niet bekend of zij inmiddels weer aan het werk is.

De moeder werd na enkele dagen voorarrest vrijgelaten en heeft een voorlopig schoolpleinverbod opgelegd gekregen. Morgen moet zij voor de politierechter verschijnen. Op 22 juni wordt de strafzaak inhoudelijk behandeld.

© Nationale Onderwijsgids