Normal_leraar_vo_duits_vinger_leerling

De Amsterdamse gemeenteraad heeft ingestemd met invoering van de lerarenagenda van D66 wethouder Kukenheim. Hiermee kunnen de leraren een beurs aanvragen om te investeren in hun eigen ontwikkeling. Scholen kunnen voortaan zelf een verbetertraject kiezen, bijvoorbeeld meedoen aan Stichting Leerkracht. Dit meldt Dichtbij.

De fractievoorzitter van de D66 Amsterdam, Jan Paternotte, is blij dat er eindelijk ruimte komt voor de leraren en scholen om zelf te bepalen waar verbetering nodig is. Voorheen werd er op het stadhuis bepaald wat er in de klas moet gebeuren. Paternotte benadrukt dat leraren en scholen weten wat het beste is en dat hierop vertrouwd moet worden.

Als onderdeel van de ruim 160 miljoen euro die Amsterdam de komende vier jaar extra in het onderwijs investeert, zijn dit jaar de beurzen beschikbaar gesteld. “Een leven lang leren geldt ook voor leraren. Veel scholen werken tegenwoordig met iPads of ze zijn tweetalig. Nu kunnen leraren zelf kiezen waar ze zich verder in willen ontwikkelen”, zegt Paternotte. De D66 zegt er zeker van te willen zijn dat ook de leraren en ouders inspraak hebben in de inzet van de scholenbeurs. Vandaag werd dan ook de motie van drie coalitiepartijen aangenomen die ervoor moet zorgen dat medezeggenschapsraden bij de aanvragen voor een scholenbeurs worden meegenomen. 

© Nationale Onderwijsgids