Normal_openbaar_ministerie__rechtbank__om

De docent van het Lyceum Bisschop Bekkers in Eindhoven, die ontslagen werd wegens een relatie met een scholiere, had ook met een andere scholiere een relatie. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bekend gemaakt, zo melden het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant.

Begin november vorig jaar kreeg de school lucht van een mogelijke verhouding tussen de leraar en een leerlinge van 15 jaar. Toen de schoolleiding de docent daarop aansprak, bekende hij meteen. De docent werd op staande voet ontslagen en het bestuur deed aangifte bij de politie. Destijds gingen er al geruchten dat er nog een tweede leerlinge was die een verhouding had met de man. Toen de school contact opnam met het betreffende meisje en haar ouders, bleken de geruchten te kloppen.

Directeur Martin van Berg vindt de zaak des te ernstiger nu het om meer dan één meisje blijkt te gaan. “Dan is het nog meer terecht dat de man is ontslagen”, reageert Van den Berg. “Dat een docent en een leerling verliefd zijn, met dat leeftijdsverschil, dat kan al niet. Als het om twee minderjarige leerlingen gaat, is dat pedofilie. Dat maakt veroordeling alleen maar gemakkelijker”.

Volgens zijn advocaat heeft de docent spijt en zegt hij dat hij niet goed wist wat hij deed. De meisjes hadden “vrijwillig” een relatie met hem. De zaak dient 12 mei voor de rechter. Na drie maanden hechtenis mag de docent de rechtszaak in vrijheid afwachten. Tot die tijd mag de man echter geen relaties met jonge vrouwen beginnen of contact opnemen met zijn exen. Ook moet hij zich regelmatig melden bij de reclassering.

© Nationale Onderwijsgids