Normal_ipad1

Afdeling Beijerland van het Orion College Noord in Amsterdam zet sinds kort eigengemaakte filmpjes in voor onderwijsinstructie. Het Orion College is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. De leerlingen hebben naast de klassikale uitleg vaak nog individuele begeleiding nodig. Door instructiefilmpjes te gebruiken, hoopt de school dat leerlingen sneller zelfstandig aan de slag kunnen waardoor de docenten meer tijd hebben voor persoonlijke aandacht voor zorgleerlingen. Dit meldt Leraar24.

Met een tablet maken de leraren zelf de instructievideo's voor hun leerlingen, zodat de leerlingen uitleg krijgen van de vertrouwde stem van hun eigen docent. Ook sommige leerlingen kunnen filmpjes maken voor hun medeleerlingen.

“Voordat ik die filmpjes inzette, was ik altijd van hot naar her aan het lopen”, vertelt Sharon Berkhout, docente aan het Orion College. “Ik was veel tijd kwijt aan het geven van instructie waardoor ik niet genoeg tijd overhield voor persoonlijke aandacht”.

Het gebruik van de filmpjes bevindt zich nu nog in de beginfase. Het docententeam kijkt nu wanneer ze de filmpjes het beste kunnen inzetten en of leerlingen met de filmpjes daadwerkelijk zelf aan de slag kunnen.

© Nationale Onderwijsgids