Assistentiehond aanwezig in de kleuterklas in Heemstede

De kleuters van juf Mandy van basisschool De Ark in Heemstede werden afgelopen maandag verrast met een bezoek van Natasja Koeckhoven en haar assistentiehond Anoki. Natasja kwam langs om het lespakket Chrissy te brengen. Ook las ze voor uit haar boek Chrissy en de superhelden. Dat meldt Medicalfacts. 

Natasja heeft de ziekte van Pompe. Dat is een spierziekte en daarom heeft ze een assistentiehond. Samen met hond Anoki geeft ze voorlichting op basisscholen. Zo informeert ze kinderen over het belang van assistentiehonden en wat je moet doen als je zo’n hond tegenkomt.

Uitleg 

De kleuters stelden allerlei vragen en Natasja liet zien wat Anoki allemaal kan doen voor haar, maar ook wanneer het speeltijd of werktijd is voor de hond. 

Lespakket 

De Postduivenhouders vereniging De Vredesbode uit Heemstde heeft ervoor gezorgd dat alle basisscholen in Heemstede en Bennebroek een lespakket ontvangen. Het lespakket bestaat uit een boek, lesbrief, 5 ansichtkaarten, een kleurplaat, een ‘zoek de verschillen’ plaat, een sticker en een boekenlegger.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk