Eindexamenspreekuren voor middelbare scholieren beste hulplijn tijdens examens

Zo’n 190.000 scholieren gaan weer richting het belangrijkste moment van hun schooltijd, het maken van de eindexamens. De beste docenten van het land organiseren samen met NOS Stories de NOS Stories Eindexamenspreekuren op YouTube. Dat meldt Broadcast Magazine.

Voor examenleerlingen is dit de laatste hulplijn om hun kennis te checken over bepaalde onderwerpen en om vragen te stellen over dingen waar ze niet helemaal zeker over zijn. NOS Stories Eindexamenspreekuren is er voor elke leerling van elk niveau.

Bespreken van het examenvak 

Elk examenvak wordt door twee docenten besproken tijdens de spreekuren voor vmbo bb en kb. Er zijn voor deze schoolniveaus spreekuren van de vijf populairste examenvakken. Dat zijn Nederlands, Engels, wiskunde, biologie en economie. Vragen van examenleerlingen worden tijdens de spreekuren behandeld.

Uitleg

Een docent geeft tijdens de live spreekuren voor vmbo, havo en vwo uitleg op een bord. De andere docent chat met leerlingen en geeft antwoord op eventuele vragen. Voor leerlingen extra prettig om de laatste puntjes op de i te zetten en de volgende dag vol goede moed het examen te gaan maken.

Vorig jaar 

De eindexamenkandidaten van vorig jaar wisten NOS Stories Eindexamenspreekuren goed te vinden. De spreekuren kregen gemiddeld meer dan 1,3 miljoen views.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk