Normal_overleg_studenten345
Docenten van het Alfa College vinden dat het project waarbij iedere nieuwe docent een mentor-docent krijgt toegewezen goed werkt. De jonge leraren zeggen zich zekerder te voelen. De mentor-docent maakt nieuwe docenten in het ‘maatjesproject’ wegwijs op het mbo. Dit meldt RTV Noord.
 
Volgens projectleider Tjaldo Jongsma gaat het vooral om praktische begeleiding. ‘De mentor-docent komt in de lessen op bezoek en praat met de nieuweling over ervaringen.' Ook vindt er overleg tussen de docenten plaats over welke methodes er gebruikt worden en welke klassen de docent krijgt. 
 
De nieuwe leraren leren in het project bijvoorbeeld hoe ze om moeten gaan met leerlingen die tijdens de les met hun telefoon spelen. Anthon Biesterbosch is een van de leraren die een mentor-docent kreeg toegewezen. 'In het begin ging ik daar heel rigide mee om, die smartphone's in de klas,’ zegt hij. ‘Op een gegeven moment heb ik geleerd daar op een speelse manier mee om te gaan en ervoor te zorgen dat de leerlingen de telefoon wegdoen, zonder dat er een conflict onstaat.'
 
© Nationale Onderwijsgids