Logo_6-1adqox

Op 28 november is het weer tijd voor Hét Congres, het jaarlijkse congres over onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Dit jaar zal hoogleraar Neuropsychologie Margriet Sitskoorn van de Universiteit van Tilburg de openingslezing geven. Sitskoorn is bekend van de bestseller 'Het maakbare brein'. In haar lezing 'Het (a)sociale brein' zal Sitskoorn ingaan op de krachten die inwerken op onze hersenen en zo ons gedrag sturen. Daarna kunnen de aanwezigen kiezen uit veertig verschillende workshops, presentaties en good practice voorbeelden.

Het aanbod van workshops en presentaties tijdens het congres is verdeeld in twee programmalijnen: 'In de klas' richt zich op leraren, klassenassistenten, onderwijs- en zorgondersteuners en begeleiders. 'Om de klas' is programma voor schooldirecteuren, schoolleiders, managers en bestuurders. Daarnaast staan in beide programma's vijf thema's centraal: arbeidstoeleiding, speciale doelgroepen, gedrag & autisme, professionalisering en ICT.

Een overzicht van het programma is te vinden op hetcongres.nl. Aanmelden kan via het inschrijvingsformulier. Deelname kost 175,- euro per persoon. Wie zich de komende twee weken inschrijft, krijgt 20,- euro korting. Hét Congres vindt plaats op congrescentrum Papendal in Arnhem.

© Nationale Onderwijsgids