Normal_onderwijs_schoolbord_

De leerkracht van basisschool De Pas in Doetinchem die voor de zomer op non-actief werd gesteld, keert niet terug naar de school. Twee ouders beschuldigden de man van grensoverschrijdend seksueel gedrag. Het OM gaat de man vervolgen. Ook als de man niet schuldig wordt bevonden, zal hij niet terugkeren naar de school. Daarvoor is hij teveel beschadigt, aldus directeur Geert Gerritsen van scholenstichting Primair Onderwijs Achterhoek (PRO8). Dit meldt de Gelderlander. 

“Er is een grote groep ouders van De Pas die dol op hem is”, zegt Gerritsen. “Voor deze ouders hoeft hij niet weg. Er zijn ook ouders die moeite houden met de terugkeer van de leerkracht. Daarom zullen we voor hem passend werk zoeken, mogelijk op een school elders binnen het gebied van PRO8”.

De leerkracht werd eind juni geschorst door de schoolleiding na meldingen van ongewenste intimiteiten met leerlingen. Uit intern onderzoek van de school bleek er inderdaad sprake te zijn geweest van ontoelaatbaar gedrag van de docent. Het zou gaan om vijf docenten. Twee ouders deden aangifte. Vorige week meldde de politie de leraar anderhalve dag te hebben verhoord.

© Nationale Onderwijsgids