Normal_logo_white

Op woensdag 21 mei wordt Verus uitgeroepen tot de nieuwe naam van de vereniging voor christelijk onderwijs. Eerder droeg de vereniging de naam Besturenraad. De naamsverandering is een gevolg van de veranderende rol van de organisatie. Dit meldt de Besturenraad. 

De naam van de vereniging verandert officieel vandaag. Na 150 jaar bestaan heeft de organisatie gekozen de laatste naam wederom te veranderen. In de jaren 70, zo stellen zij, werd voor de naam Besturenraad gekozen omdat de vereniging zich richtte op de werkgeversrol. 
 
Veel taken zijn inmiddels echter overgedragen aan sectorraden als de VO-raad en PO-raad. De vereniging ontwikkelde zich als een gevolg hiervan tot 'centrum voor het christelijk onderwijs'. Deze lading wordt het beste gedekt met de nieuwe naam. 
 
“Met onze nieuwe naam laten we zien dat we ons richten op de school als waardegedreven gemeenschap,” aldus voorzitter Wim Kuiper. “Verus is er voor bestuurders, toezichthouders, directieleden, docenten, leerkrachten en ouders. Daarom is gekozen voor een naam die deze lading beter dekt.”
 
© Nationale Onderwijsgids