Logo_algemene_onderwijsbond_aob_logo

(Novum) - Werknemers in het middelbaar beroepsonderwijs leggen over twee weken het werk neer. Dat heeft de Algemene Onderwijsbond (AOb) woensdag gemeld na het verstrijken van het ultimatum aan de werkgevers in de sector. De stakingen duren volgens de zegsman meerdere dagen, telkens op een andere locatie.

De eerste stakingsdag is 25 maart. Waar de acties precies plaatsvinden en hoeveel werknemers het werk neerleggen, is nog niet bekend. De AOb verwacht dat veel werknemers tot actie bereid zijn, aangezien de onderhandelingen zich al maanden voortslepen. "Het is een gebed zonder eind geweest", aldus een woordvoerder.

De MBO Raad, die de werkgevers vertegenwoordigt, liet eerder woensdag weten niet op de eisen van de bonden in te gaan. Ze noemden de eisen onverantwoord. De werkgevers hielden al rekening met acties.

De bonden willen onder meer een loonsverhoging van drie procent. De werkgevers willen niet verder gaan dan twee procent. Ook verschillen de partijen van mening over regelingen over werkdruk en medezeggenschap.