Examendiefstal

(Novum) - De dieven die op de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun 24 examens buitmaakten hebben hun daad maanden van tevoren tot in de puntjes voorbereid. Zo zijn ze vermoedelijk meerdere keren in de kluis geweest waar de examens lagen opgeslagen. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag op basis van bronnen rond het onderzoek.

De verdachten zouden de examens mee naar huis hebben genomen, ze daarna een voor een gefotografeerd hebben en daarna de opengemaakte pakketjes weer voorzichtig hebben geseald. Zo was er voor de leiding van Ibn Ghaldoun op het eerste oog niets te zien. Na het fotograferen zijn de examens terug in de kluis gelegd.

Sinds enkele jaren zitten examens niet meer verpakt in verzegelde enveloppen maar in plastic gesealde pakketjes. Zo is meteen te zien om welk examen het gaat.

Justitie wil in de krant niet reageren op details over de roof zolang het onderzoek loopt. Voor de diefstal zitten drie verdachten vast. Meer arrestaties worden niet uitgesloten. De dieven riskeren een celstraf van vier tot zes jaar voor heling en oplichting, aldus een woordvoerder in de krant.