onderwijscooperatie leraren pioniers

UTRECHT - In totaal gaan 39 leraren zich als pionier inzetten in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De leraren zijn geselecteerd uit een groot aantal Nederlandse leraren die hebben gereageerd op een uitnodiging om hun school te verbeteren op basis van een uitstekend eigen idee. Daarover bericht de website van de Onderwijscoöperatie.

De geselecteerde leraren nemen in het schooljaar 2013-2014 deel aan het Onderwijs Pioniers-programma. Dit programma wordt georganiseerd door de Onderwijscoöperatie, in samenwerking met enkele andere partijen.

Het Onderwijs Pioniers-programma vormt een springplank voor bevlogen leraren die de leiding willen nemen over vernieuwing van hun eigen werkomgeving.

Onderwijs Pioniers biedt leraren budget, begeleiding en een podium om zelf te pionieren en hun idee op school (of scholen) te realiseren. Zo ontstaat een netwerk van pioniers die van elkaar leren en ieder in hun eigen werkomgeving de verandering teweegbrengen die zij relevant vinden.

Onderwijs Pioniers stimuleert daarmee de ontwikkeling van de professionele ruimte en het gevoel van eigenaarschap. Tegelijkertijd krijgt de schoolcultuur een impuls om vernieuwing van onderaf te versterken.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres