Dag van de Leraar, Leraar van het Jaar, verkiezing

UTRECHT - De Onderwijscoöperatie, het samenwerkingsorgaan van lerarenorganisaties in Nederland, is van start gegaan met de verkiezingen voor de Leraar van het Jaar 2013. Leerlingen, collega's, leidinggevenden en ouders kunnen leraren van basis-, voortgezet, speciaal of middelbaar beroepsonderwijs tot en met 12 april aanmelden om hem of haar kans te laten maken op deze titel.

Op de website van de Dag van de Leraar kunnen mensen een vragenlijst invullen over hun favoriete kanshebber. Daarin wordt onder andere gevraagd naar de reden waarom deze leraar of lerares de titel verdient. De jury let daarbij vooral op zaken als het zorgen voor een goede sfeer en een krachtige leeromgeving en dat de docent zich blijft ontwikkelen.

Met de verkiezing hoopt de Onderwijscoöperatie de kwaliteit van leerkrachten in verschillende onderwijsvelden bespreekbaar te maken en het vak positief te belichten. Niet alleen de winnaars van de verkiezing moeten daardoor de erkenning krijgen die zij verdienen, maar de hele sector.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem